Beelden zeggen zoveel meer dan woorden alleen. We hebben allen een taal meegekregen door onze opvoeding. Maar soms heb je het gevoel alsof die taal woorden tekort komt. Je wilt je uitdrukken maar via die taal lukt het niet.

Beeldend werk kan hierbij heel dankbaar zijn. Onder begeleiding word je aan het werk gezet om in beeld te brengen wat er in jou omgaat. Je ervaart hoe het is om dit via beeld uit te drukken. Je reflecteert over je creatie waardoor er onderbewust heel wat in beweging wordt gezet. Inzichten kunnen naar boven komen.

Het verruimt je focus waardoor je meer mogelijkheden gaat zien. Je leert jezelf beter kennen en ontdekt verborgen kwaliteiten die je in het dagelijks leven kan inschakelen. Ook heel kwetsbare situaties kan je van op afstand gaan bekijken via beeldwerk. Je hoeft niet terug volledig in de situatie te duiken. Het drukt uit wat nog geheeld wil worden.

Een sessie duurt 1 uur. Bijdrage is 65 euro.

 


Naast beeldend werk in te schakelen als therapievorm, kan dit ook ingeschakeld worden als hobby. Laat je op deze pagina verder inspireren om aan de slag te gaan, een workshop aan te vragen, of begeleiding om een bepaald project te personaliseren. Ik help je graag verder om hierop te focussen waarbij je de tijd en controle zult loslaten. Want ieder kunstwerk heeft zijn tijd nodig om te groeien en kan in de loop van zijn ontwikkeling veranderen. 

Schilderen met reliëf

Zelf startte ik mijn eerste werk vanuit het idee een kopie te maken van een bestaand schilderij dat ik zag hangen bij een vriendin. "Een kopie? Mag dit zomaar", zou je zeggen. Ik vond het zo mooi, uniek, "wijs"! Het idee liet mij niet los. Ik moest en ik zou ook zo een schilderij hebben! 

Met een simpel wit schilderdoek, een houten plankje dat ik vond in de duinen, touw, klei en wat verf, ging ik aan de slag. Naarmate het schilderij groeide, hoe meer het begon af te wijken van het origineel. Dus geen plagiaat ;-) Ik koos ten eerste al een andere kleur als achtergrond. Ik creëerde er een levensgenieter bij. Eentje die wel eens buiten de lijntjes verft, wat het schilderij al een heel andere dimensie gaf. Ik ging mijzelf ook volledig in het schilderij plaatsen en ontdekte dat er verfpotten ontbraken. Hoe kon er geverfd worden als er geen verfpotten aanwezig waren? Zo creëerde ik erop los en bekwam een heel ander schilderij  dan dat ik eerst voor ogen had.

Het voordeel aan een eigen schilderij is dat het uniek is, er altijd een gespreksonderwerp is als mensen bij je huis komen. Je hebt een eyecatcher. Je wordt het werk minder snel beu omdat het gewoon van jou is! Het komt niet uit de massaproductie waarbij je het risico loopt dat je misschien hetzelfde schilderij hebt als vrienden, familie of je overburen. Je kan het helemaal maken uit gerecycleerd materiaal, oude verfpotten of materiaal waarvan je dacht dat die hun nut al hadden bewezen. Je hebt er nog plezier aan door het zelf te maken.

Het is dé oplossing als je in de winkels je goesting niet vind! En zeg zelf ... 

dat het toch plezant is je eigen schilderij te kunnen signeren!?

Heb jij ook zin om er zo eentje te maken? Stuur een mailtje. Dan help ik je graag verder.

Een sessie duurt 1 uur. Bijdrage is 65 euro.
(Afhankelijk van het project kan hiervan afgeweken worden).