Hoe mooi kan de natuur zijn!

De natuur heeft een magische werking. Je vermoeide hoofd van al het piekeren, de dagelijkse sleur, te veel prikkels. Zet alles volledig aan de kant.

Je duikt in moeder natuur, geef je over aan de stilte en de vertraging die ze je brengt. Twee essentiële ingrediënten om je batterij op te laden. Daarbij biedt de natuur het voordeel dat je sneller tot de essentie kunt geraken en je sneller kan verdiepen in bepaalde thema's.

Heel bewust contact maken met de natuur en alle zintuigen open zetten. De vogels horen fluiten, de geur van het bos ruiken, de zonnestralen die af en toe van tussen de takken contact maken met jouw aangezicht. Of languit op een grasveld liggen, de overheerlijke bloemen ruiken, wolken spotten in allerlei vormen. Kortom mindfull de natuur observeren.

De stilte toelaten en je focus leggen op de natuurelementen die je op dat moment omringen. Het vraagt om te vertragen. Als je er tijd voor neemt en je open stelt voor de schoonheid van de natuur, is het alsof de natuur met je communiceert.

Je bent nog steeds een levende wezen dat diep verbonden is met de natuur. Het brengt je terug in balans en geeft je rust of juist andersom een boost aan energie. De natuur weet perfect wat jij nodig hebt. Het is een toeverlaat waarop je altijd kan terugvallen, een veilige plek, een plek die je begrijpt en naar je luistert zoals het is.

Het brengt je terug naar je kindertijd, herinneringen, de essentie van het leven. Daarbij kan de natuur ingeschakeld worden als creatief materiaal waarbij je symbolisch kan weergeven wat er in je omgaat. 

Door het visueel weergeven met natuurmaterialen, kunnen er inzichten naar de oppervlakte komen en een diepere verankering plaatsvinden van deze inzichten.

Het herstellend effect van de natuur is mega krachtig! 
Wil jij dit graag ontdekken, maak dan een afspraak door op onderstaande knop te klikken.

Een sessie duurt 1 uur. Bijdrage is 65 euro.