Blijf in Beweging biedt zowel groepsbegeleiding als individuele begeleiding aan in diverse vormen. In groep kan het fijn zijn om te verbinden, te delen en te leren van elkaar op een veilige en vertrouwde manier. Bij individuele begeleiding trek je de natuur in, werk je met materiaal  of kan je aan lichaamswerk doen. Individuele begeleiding geeft je de mogelijkheid om dieper in te gaan rond bepaalde thema's die persoonlijk gevoelig liggen om in groep te delen.

Maar er is meer! Blijf in Beweging beperkt zich niet tot wat hier op deze website te vinden is. Laat dit je een idee geven hoe uitgebreid creatieve begeleiding kan zijn. Daarbij heeft ieder mens een unieke benadering nodig. Zolang je maar de rust en de veiligheid kan vinden die het beste voor jou past. Je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen, schilderen, danser te zijn of acrobatie uit te voeren. Artistieke vaardigheden komen niet aan bod. Het is een non-verbale therapievorm waar hoofdzakelijk het handelen en ervaren wordt belicht.

Het woord “creatief” is afgeleid van nieuwe ideeën. We bezitten allemaal een aangeboren creativiteit tot selfhealing. Elke creatie die wordt gerealiseerd heeft een  unieke waarde. Het gaat niet om het creëren van een nieuwe "Mona Lisa" maar om het pad dat je bewandelt, waarbij ik als therapeute je bijsta en ondersteun.

Door te handelen en te werken met materiaal kan je in contact komen met wie je werkelijk bent. Op deze manier kan je blokkades doorbreken waardoor je meer geluk en vrede zal beleven. Je kan uitdrukken wat met woorden niet mogelijk is, wat er in jou speelt, wat jouw verlangens zijn en je kan ontdekken welke blokkades hieronder liggen. Achter een verlangen schuilt vaak  weerstand, angst, verdriet, boosheid... Al deze emoties mogen er zijn en worden met heel veel liefde en zachtheid omarmd tijdens de therapie. Zo leer je jezelf  kennen en wordt het leven lichter en draaglijker. Een lichtpuntje dat een weg opent naar meer geluk!

Hoe meer je aan de slag gaat met je aangeboren creativiteit hoe flexibeler en vindingrijker je wordt. Een mooi cadeau, zeker vandaag in een wereld waar zoveel verandering en vraag naar vernieuwing is. Voor vernieuwing heb je nieuwe ideeën nodig. Die je zal ontdekken als je hier even de tijd voor neemt tijdens een creatieve sessie.


Het creatieve materiaal wordt afgestemd op basis van de hulpvraag en de cliënt(e). Er kan gewerkt worden met aandachtsoefeningen, relaxatieoefeningen, meditatie, mindfulness, heartfulness, focussen, lichaamswerk, stemwerk, tranceoefeningen, rituelen, geleide fantasieën, imaginaties, visualisatie, intuïtieve vormgeving, meditatief schilderen, mandalameditatie, kleurmeditatie, metaforische verhalen, beeldwerk, schaduwwerk, blind tekenen, de natuur ingaan, …