Ik ben Caroline, creatief therapeute. Creatieve ideeën en fantasieën doordrenken mijn leven. Mijn grootste passie is lichaamswerk.

Als kind was mijn pad niet zo rooskleurig. Mijn kamer was misschien wel roos gekleurd, maar ik voelde mij diep vanbinnen zwart en donker. Dit omdat mijn thuis- en schoolsituatie niet voedend en liefdevol waren om mijn ware zelf te zijn en verder te ontwikkelen.


Mijn enige uitlaatklep was wegduiken in mijn eigen fantasie en het volgen van diverse dansen die wat kleur in mijn leven brachten. Het was een kanaal waardoor ik alle zorgen even kon vergeten.

Mijn verleden heeft een enorme invloed op mijn latere leven gehad en de keuzes die ik nadien maakte. Lang bleef ik geloven dat ik vrede moest nemen met hoe ik de wereld toen zag en voelde.

En toch voelde ik dat er meer was.

Door enkele fysieke tegenslagen en een auto-ongeval hield ook die danswereld voor mij op. Ik liet het harde werken op semiprofessioneel niveau los. "Voluit dansen en bewegen was niet meer mogelijk." (Dacht ik!)

Maar toch voelde ik dat er meer was en ging op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mijn dansen en creativiteit levend te kunnen houden. Ik besloot in 2015 de 4-jaarlijkse opleiding Creatieve Therapie bij VSPW Balans te volgen. Dit was een openbaring. Tijdens deze opleiding besloot ik al snel de 1- jaar opleiding Dans-/Bewegingstherapie erbij te volgen.

Gedurende deze beide opleidingen werd mijn missie opgewekt om mensen te begeleiden en te ondersteunen in hun zoektocht naar een beter wel-zijn & wel-voelen.

Mijn leven kreeg terug kleur en ik ontdekte dat niet alleen onze manier van denken een grote invloed op het leven heeft, maar ook wat er in ons lichaam op celniveau opgeslagen is en wat we meekregen van onze ouders en voorouders.

Ik ontdekte dat er andere wegen waren om de dans en beweging levend te houden! Nog steeds is dansen en bewegen mogelijk. Het harde werken heeft echter plaats gemaakt voor een zachtere en liefdevollere aanpak.

Door de lange jaren dansgeschiedenis, ben ik heel dankbaar voor alle danspassen en waardevolle levenslessen die ik mee kreeg van mijn dansdocenten. Dit is nog te zien in de dansstijl die ik neerzet. Maar ik ervaar nu meer de vrijheid om te bewegen binnen de grenzen en mogelijkheden van mijn lichaam waarbij ik net zoveel plezier voel als voorheen.

Ik nam het besluit mijn gevoel te volgen en het helemaal anders te doen.

Het lichaamswerk houdt mij jong. Het stimuleert mijn creatieve brein en brengt tegelijkertijd rust in heel mijn systeem. Ik ben ervan overtuigd dat de minder aangename momenten in je leven je alleen maar sterker maken en je creativiteit bevorderen om het helemaal anders te doen. Als je donker hebt gekend, kan je ook het licht ontdekken. De keerzijde van de medaille durven zien en de levenslessen hieruit trekken. Niet opgeven en vanuit je diepere weten en zachtheid voor jezelf, continu in beweging blijven zoals ook alles in de natuur continu in beweging is. 

In 2019 startte ik mijn bedrijf 'Blijf in Beweging'. Ik blijf mij bijscholen en begeleid een divers publiek op hun pad naar vreugde, diepgang, meer zichzelf begrijpen, authenticiteit in alle schoonheid. 

Opleidingen:
> Creatieve therapie, VSPW Balans (2015-2019)
> Dans/Bewegingstherapie, VSPW Balans (2017)
> Creatieve therapie, VSPW Balans, specialisatie Aandachtstherapie (2019)
> Embodiment Dance and Movement Facilitator (2020)
> Verschillende cursussen rond Lichaamsgerichte Psychotherapie (2022)
    (Belichaamde Anatomie, EBW, Hands-on lichaamswerk)
> Business Start Academy (2022)
> Cursus Ruimte voor angst (2023)

> En ... "The univeristy of life" :-)