Creatief bewegen, bewegend ontdekken, relaxaties, en meer ... Het zijn allemaal vormen van lichaamswerk. Door het lichaam te betrekken, zet je veel sneller stappen in jouw groeiproces.

Want  je kan je lichaam alleen maar beter leren kennen, door er veel aandacht aan te besteden. Door dit contact kan je een schat aan informatie ontdekken. Meer dan je zou 'denken'. Want 'denken', dat doe je enkel met je hoofd.  Dat is maar een beperkt percentage van je hele capaciteit.
We hebben allemaal wel eens een moment dat we zitten piekeren rond een verlies, blokkade, iets dat niet wil lukken. Of... je hebt het gevoel dat er iets niet klopt, maar je kan er de vinger maar niet op leggen.

Op langere termijn kan dit effectief voor blokkades gaan zorgen. Je zit in gedachten en je denkt om het de volgende keer anders aan te pakken. En tóch, eens het zover is, val je in herhaling. Je zit vast in een vicieuze cirkel. Dan is het hoog tijd om naar je lichaam te luisteren. Want hoe kan je je 'gevoel' (in het lichaam) oplossen via enkel je 'denken' (in je hoofd)!?

De maatschappij is gericht op 'hoofdjesmensen'. Je wilt vaak problemen oplossen vanuit je hoofd. Wat goed kan werken! Maar niet altijd. Het lichaam is niet enkel een instrument waarmee je jezelf voortbeweegt. Het bevat heel diepe informatie. Het is van belang je hiervan bewust te worden zodat lichaam en geest nauw met elkaar kunnen samenwerken. Want deze beiden hangen sterker samen dan je zou 'denken'.

Een sessie duurt 1 uur. Bijdrage is 65 euro.


Lichaamswerk is krachtig en je kan dit ook doen als hobby, om je bewustzijn wakker te houden. De dans van rode en witte bloedcellen in je lichaam voelen stromen. Het geeft richting aan je leven om te voelen wat goed is voor jouw systeem en waar jij gelukkig van wordt.

Ik noem het 'dans'. Maar het kan evengoed een eenvoudige beweging zijn, een ademhaling of vanuit stilte observeren wat er allemaal beweegt in jouw lichaam.

Net als stromend water moet je continu in beweging blijven. Zoniet, wordt je systeem, net als stilstaand water, dof en vervuild. Het is dus van levensbelang om een gezonde stroom in je lichaam en geest te behouden. Het geeft je de mogelijkheid  om in contact te komen met diepere lagen. Je hoeft dus geen danser, yogabeoefenaar of lenig slangenmens te zijn want bewegen is toegankelijk voor iedereen!!!

Bewegen & dans als uitlaatklep

Door enkele fysieke tegenslagen en een auto-ongeval hield ook die danswereld voor mij op. Ik liet het harde werken op semiprofessioneel niveau los. "Voluit dansen en bewegen was niet meer mogelijk." (Dacht ik!) Maar ik ontdekte al snel dat er andere wegen waren om de dans levend te houden! Nog steeds is dansen en bewegen mogelijk waarbij het harde werken plaats heeft gemaakt voor liefdevol te zijn voor mijn lichaam. 

Door de lange jaren dansgeschiedenis, ben ik heel dankbaar voor alle danspassen en waardevolle levenslessen die ik mee kreeg van mijn dansdocenten. Dit is nog te zien in de dansstijl die ik neerzet. Maar ik ervaar nu meer de vrijheid om te bewegen binnen de grenzen en mogelijkheden van mijn lichaam waarbij ik net zoveel plezier voel als voorheen. Daarbij willen we toch allemaal in goede gezondheid verkeren en een zo jong mogelijk lichaam behouden waarmee we pijnloos kunnen bewegen.

Verbinden met mijn lichaam doe ik op meerdere manieren. 

. Heel mindfull bewegend ontdekken! Onderzoeken welke bewegingen of houdingen het beste bij mij passen en mij op het lijf geschreven zijn. Zo voorkom ik overbelasting van mijn lichaam. Alternatieven zoeken voor bewegingen die niet meer lukken of pijnlijk zijn. Het is letterlijk de vicieuze cirkel doorbreken en opzoek gaan naar nieuwe richtingen. 

(Daarbij kunnen dansers deze materie goed gebruiken om sterkere emoties te leggen in choreografieën. Dieper duiken in mindfull bewegen, brengt een meerwaarde aan je choreo. Geen platte, stroeve en emotieloze choreo's die je aan je publiek presenteert, maar bezielde choreo's die vanuit het hart komen.)

. Of alles los, creatief bewegen! Vergeet het cliché van stilzitten om te mediteren. Geen kleermakerszit maar bewegen. Vanuit het bewegen de stilte laten ontstaan in je innerlijke wereld en terug het plezier en de ontspanning toelaten in je leven.

Wil jij proeven van lichaamswerk? Neem eens een kijkje in de kalender. Of maak een afspraak en laat je individueel begeleiden.

Een sessie duurt 1 uur. Bijdrage is 65 euro.