Creatief bewegen, bewegend ontdekken, relaxaties, en meer ... Het zijn allemaal vormen van lichaamswerk om sneller stappen te zetten in jouw groeiproces. 

Door er veel aandacht aan te besteden, kan je jouw lichaam beter leren kennen. Door dit contact kan je een schat aan informatie ontdekken. Meer dan je zou 'denken'. Want 'denken', dat doe je enkel met je hoofd.  Dat is maar een beperkt percentage van je hele capaciteit. Meer 'voelen' is de sleutel.

We hebben allemaal wel eens een moment dat we zitten piekeren rond een verlies, blokkade, iets dat niet wil lukken. Of... je hebt het gevoel dat er iets niet klopt, maar je kan er de vinger maar niet op leggen.

Op langere termijn kan dit effectief voor blokkades zorgen. Je zit in gedachten en je denkt om het de volgende keer anders aan te pakken. En tóch, eens het zover is, val je in herhaling. Je zit vast in een vicieuze cirkel. Dan is het hoog tijd om naar je lichaam te luisteren.

De maatschappij is gericht op 'hoofdjesmensen'. Je wilt vaak problemen oplossen vanuit je hoofd. Dit kan soms werken, maar niet altijd. Het lichaam is niet enkel een instrument waarmee je jezelf voortbeweegt. Het bevat ook heel veel informatie die binnenin je zit. Het is van belang je hiervan bewust te worden, zodat lichaam en geest nauw met elkaar kunnen samenwerken. Want deze beiden hangen sterker samen dan je zou 'denken'.

Een sessie duurt 1 uur. Bijdrage is 65 euro.


Lichaamswerk is krachtig en je kan dit ook doen als hobby, om je bewustzijn wakker te houden. De stroom van rode en witte bloedcellen in je lichaam voelen als een dans. Het geeft richting aan je leven om te voelen wat goed is voor jouw systeem en waar jij gelukkig van wordt.

Ik noem het 'dans'. Maar het kan evengoed een eenvoudige beweging zijn, een ademhaling of vanuit stilte observeren wat er allemaal beweegt in jouw lichaam.

Net als stromend water moet je continu in beweging blijven. Zo niet, wordt je systeem, net als stilstaand water, dof en vervuild. Het is dus van levensbelang om een gezonde stroom in je lichaam en geest te behouden. Het geeft je de mogelijkheid  om in contact te komen met diepere lagen. Je hoeft dus geen danser, yogabeoefenaar of lenig slangenmens te zijn: bewegen is toegankelijk voor iedereen!

Bewegen & dans als uitlaatklep

Door enkele fysieke tegenslagen en een auto-ongeval hield die danswereld voor mij op. Ik liet het harde werken op semiprofessioneel niveau los. "Voluit dansen en bewegen was niet meer mogelijk." (Dacht ik!).
Ik ontdekte al snel dat er andere wegen waren om de dans levend te houden! Nog steeds is dansen en bewegen mogelijk waarbij het harde werken plaats heeft gemaakt voor liefdevol te zijn voor mijn lichaam. 

Door de lange jaren dansgeschiedenis, ben ik heel dankbaar voor alle danspassen en waardevolle levenslessen die ik meekreeg van mijn dansdocenten. Dit is nog te zien in de dansstijl die ik neerzet. Maar ik ervaar nu meer de vrijheid om te bewegen binnen de grenzen en mogelijkheden van mijn lichaam waarbij ik net zoveel plezier voel als voorheen. 

Verbinden met mijn lichaam doe ik op meerdere manieren. 

. Mindfull bewegend ontdekken! Onderzoeken welke bewegingen of houdingen het beste bij mij passen en mij op het lijf geschreven zijn. Zo voorkom ik overbelasting van mijn lichaam. Alternatieven zoeken voor bewegingen die niet meer lukken of pijnlijk zijn. Het is letterlijk de vicieuze cirkel doorbreken en opzoek gaan naar nieuwe richtingen. 

(Daarbij kunnen dansers deze materie goed gebruiken om sterkere emoties te leggen in choreografieën. Dieper duiken in mindfull bewegen, brengt een meerwaarde aan je choreo. Geen platte, stroeve en emotieloze choreo's die je aan je publiek presenteert, maar bezielde choreo's die vanuit het hart komen.)

. Of creatief bewegenVergeet het cliché van stilzitten om te mediteren. Geen kleermakerszit maar bewegen. Vanuit het bewegen de stilte laten ontstaan in je innerlijke wereld en terug het plezier en de ontspanning toelaten in je leven.

Wil jij proeven van lichaamswerk? Neem eens een kijkje in de kalender. Of maak een afspraak en laat je individueel begeleiden.

Een sessie duurt 1 uur. Bijdrage is 65 euro.